Recept

Brandade met schelvis, bloemkool en gepocheerd ei

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Zo mooi én zo lekker! 

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Spoel en reinig de bloemkool en kook ook gaar in gezouten water.

 2. 2

  Breng een pan gezouten water met laurierblaadjes, tijm, twee takjes peterselie, jeneverbessen en peperbolletjes aan de kook. Leg de vis in het kokende water en zet het vuur zachter van zodra het water opnieuw begint te koken. Pocheer de vis 5 minuten of in functie van de dikte van de vis.

 3. 3

  Giet de aardappelen af en prak ze niet al te fijn. Meng er de olijfolie en room onder en kruid met peper en zout. Schep er voorzichtig de gepocheerde schelvis en de afgegoten bloemkool onder.

 4. 4

  Hak de rest van de peterselie fijn. Breng in een steelpannetje water met azijn aan de kook. Breek één ei en doe het in een tas of glas. Maak met een garde een draaikolkbeweging in het water en laat het ei er in het midden inglijden. Zet het vuur iets zachter en laat 3 à 4 minuten pocheren. Pocheer zo, één voor één, de vier eieren.

 5. 5

  Schik de brandade met behulp van een serveerring op de vier borden. Leg er voorzichtig een gepocheerd ei bovenop en werk af met wat fleur de sel, verse peper en wat gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Brandade met schelvis, bloemkool en gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!