Recept

Penne met gegrilde pompoen en boerenkoolpesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere pasta vol groenten die je maakt in 35 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen en snij in stukken. Snipper de ui en snij in ringen. Smeer een ovenschaal in met olijfolie en leg de pompoen en de ui hierin. Voeg de rode chilivlokken toe en kruid met peper en zout. Zet 20 à 30 minuten in de oven. De pompoen moet beetgaar zijn.

  2. 2

    Maak intussen de boerenkoolpesto. Snij de boerenkool in reepjes, kook even kort in water en laat uitlekken. Pel de knoflook en snij in stukjes. Maal de kool en de knoflook fijn in een blender, samen met de pindanoten en de Parmezaanse kaas. Voeg nog citroensap en olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Bak ‘m kort in de wok met olie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng de boerenkoolpesto onder de warme penne tot je een smeuïg geheel krijgt en meng dan de spinazie en de pompoen hier mee onder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met gegrilde pompoen en boerenkoolpesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!