Blinde vinken met tomatensaus en champignons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Blinde vinken met tomatensaus en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Vlaamse klassieker die je binnen 30 minuten op tafel zet en ook nog eens vriendelijk is voor je portemonnee. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ‘m fijn. Maak de champignons schoon en snij in stukjes.

  2. 2

    Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Laat de boter smelten in een pan en bak op een hoog vuur de blinde vinken goudbruin. Temper het vuur, voeg de champignons en de ui toe en laat mee garen. Gebruik eventueel nog een beetje boter. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe en laat even pruttelen. Breng op smaak met het kruidentuiltje.

  4. 4

    Schep de rijst op een bord en leg daarop de blinde vink met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper ‘m fijn. Maak de champignons schoon en snij in stukjes.

  2. 2

    Breng water aan de kook en gaar de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Laat de boter smelten in een pan en bak op een hoog vuur de blinde vinken goudbruin. Temper het vuur, voeg de champignons en de ui toe en laat mee garen. Gebruik eventueel nog een beetje boter. Kruid met peper en zout. Voeg de tomatenpassata toe en laat even pruttelen. Breng op smaak met het kruidentuiltje.

  4. 4

    Schep de rijst op een bord en leg daarop de blinde vink met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.