Gewokte wintergroentjes met konijn en wilde rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gewokte wintergroentjes met konijn en wilde rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gezond.

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Halveer ze. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Bak de konijnbouten in een pan met de helft van de olie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog 15 minuten op een zacht vuurtje verder garen.

  2. 2

    Verhit de wokpan en bak er eerst de spruitjes in, haal de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi over de spruitjes, voeg er na 5 minuten de champignons aan toe en na nog eens 5 minuten de gespoelde kale. Blus met de sojasaus. Roerbak kort en kruid verder met peper en zout. Serveer de wintergroentjes met het konijn en de rijst, en werk af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de spruitjes schoon. Halveer ze. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Bak de konijnbouten in een pan met de helft van de olie. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat nog 15 minuten op een zacht vuurtje verder garen.

  2. 2

    Verhit de wokpan en bak er eerst de spruitjes in, haal de blaadjes van 2 takjes tijm en strooi over de spruitjes, voeg er na 5 minuten de champignons aan toe en na nog eens 5 minuten de gespoelde kale. Blus met de sojasaus. Roerbak kort en kruid verder met peper en zout. Serveer de wintergroentjes met het konijn en de rijst, en werk af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.