Recept

Kruimeldeegtaartjes met banketbakkersroom en stekelbessen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze taartjes zien er niet alleen prachtig uit, ze zijn ook nog eens superlekker! 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de taartvormpjes met het zanddeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak de taartjes gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven. Laat afkoelen en haal de taartjes vervolgens uit de vormpjes.

 2. 2

  Breng voor de banketbakkersroom de melk aan de kook in een steelpannetje. Klop met een garde de eierdooiers met de suikers tot een wit schuimige massa. Voeg er een beetje warme melk bij, en roer los. Giet dan voorzichtig in een straal al roerend de rest van de melk erbij. Meng het maïsmeel met een beetje warm water of melk, en voeg bij het eimengsel.

 3. 3

  Doe het mengsel terug in het steelpannetje en laat op een zacht vuurtje, al roerend met een houten lepel, indikken. Let op dat het niet kookt, want dan schift het. Giet over in een andere kom en laat afkoelen.

 4. 4

  Borstel de stekelbessen schoon. Halveer de grotere exemplaren. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem. Schik er de stekelbessen op. Roer de gelei los met een eetlepel warm water. Lepel over de stekelbessen.

 5. 5

  Klop net voor het serveren de room stijf met een eetlepel bloemsuiker. Spuit als afwerking met een spuitzak kleine dotjes slagroom op de taartjes. Werk af met gehakte pistachenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruimeldeegtaartjes met banketbakkersroom en stekelbessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!