Recept

Kedgeree met spruitjes en zachtgekookt eitje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Een klassieke kedgeree wordt geserveerd met extra gerookte vis. Je kunt er dus perfect nog een beetje gerookte zalm, heilbot of makreel aan toevoegen als afwerking.”

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Verhit een bodempje olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ui in aan. Voeg de rijstkorrels toe en roer tot alle korrels glazig zijn. Kruid de rijst met 1 koffielepel kerriepoeder, het komijnpoeder en het korianderpoeder. Blus met de groentebouillon en laat 10 minuten op een zacht vuur garen. Neem de pan van het vuur en laat de rijst afgedekt rusten tot hij perfect ‘fluffy’ is.

  2. 2

    Maak de spruitjes schoon en snij ze in fijne reepjes of maal ze kort grof in de blender. Verhit arachideolie in een wok en roerbak de spruitjes enkele minuten. Kruid met 1 koffielepel kerriepoeder, peper en zout.

  3. 3

    Kook de eieren in 6 à 7 minuten halfhard. Spoel ze onder koud water en pel ze voorzichtig.

  4. 4

    Maak de rijstkorrels los en meng er de peterselie, de koriander en de spruitjes onder. Hou wat kruiden apart voor de afwerking. Serveer de kedgeree met een zachtgekookt eitje en werk af met de rest van de peterselie of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kedgeree met spruitjes en zachtgekookt eitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!