Açorda (vissoep)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Açorda (vissoep)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vissoep is een overheerlijke specialiteit uit Portugal. 

bereiding
  1. 1

    Als je brood nog niet volledig droog is, breek het dan in stukken, spreid ze uit over een bakplaat en stop ze in een voorverwarmde oven op 150°C.

  2. 2

    Maak ondertussen een grove pasta van de koriander, look en zout in de vijzel.

  3. 3

    Breng het water of de bouillon aan de kook en pocheer de garnalen in.

  4. 4

    Wel het oude brood in het warme kookvocht. Na twee minuten roer je er de kruidenpasta, olijfolie en peper en zout naar smaak door. Lepel in mooie kommen, werk af met wat druppeltjes olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Als je brood nog niet volledig droog is, breek het dan in stukken, spreid ze uit over een bakplaat en stop ze in een voorverwarmde oven op 150°C.

  2. 2

    Maak ondertussen een grove pasta van de koriander, look en zout in de vijzel.

  3. 3

    Breng het water of de bouillon aan de kook en pocheer de garnalen in.

  4. 4

    Wel het oude brood in het warme kookvocht. Na twee minuten roer je er de kruidenpasta, olijfolie en peper en zout naar smaak door. Lepel in mooie kommen, werk af met wat druppeltjes olie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?