Recept

Fish and chips met erwten en tartaarsaus.

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Britse klassieker die je makkelijk zelf maakt. 

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem met het zout in een mengkom. Scheid 2 eieren, zet het eiwit koel weg en voeg het eigeel aan de bloem toe. Giet ook het bier erbij en klop tot een glad beslag. Laat 30 minuten rusten.

  2. 2

    Blancheer ondertussen de erwten en prak ze met een vork. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kook het resterende ei 8 minuten, pel het, en plet met een vork. Snij de augurken, de kappertjes en kruiden fijn. Roer alles onder het ei, doe er de mayonaise bij en meng goed. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet koel weg.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het beslag. Haal de visfilets eerst door de bloem, daarna door het beslag en frituur 5 minuten op 180°C.

  5. 5

    Serveer met geprakte erwten, frietjes en tartaarsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fish and chips met erwten en tartaarsaus.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!