Recept

Gebakken rijst met groenten en kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk Oosters wokgerecht met rijst, groenten en kip. 

bereiding
  1. 1

    Spoel de sojascheuten en laat uitlekken. Spoel de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Spoel en reinig de rode en gele paprika. Snij de gele paprika in fijne blokjes, snij de rode in fijne repen. Spoel de lente-uitjes en snij ze in dunne ringen. Pel de knoflook en schil de gember en snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Spoel de chili en snipper (optioneel met zaadjes) fijn. Laat de erwten ontdooien. Spoel de maiskolfjes en halveer ze in de lengte. Spoel de kip, dep ze droog en snij ze dwars in sneden. Spoel het koriandergroen af, schud het droog, pluk de blaadjes en hak ze grof.

  3. 3

    Verhit 2 el olie in een wok en laat de kip aan alle kanten even aanbraden op een hoog vuur. Neem de kip vervolgens uit de wok. Voeg 1 el olie toe en laat de blokjes gember, chili en knoflook hier al roerend in braden. Voeg paprika, lente-uitjes en broccoli erbij en laat ze even al roerend meebraden, neem dan alles uit de wok.


  4. 4

    Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de gekookte rijst. Voeg de erwten, maïskolfjes, sojascheuten, de overige groenten en de kip toe en laat alles even meebakken. Kruid met vijfkruidenpoeder, komijn, koriander en peper. Roer er 1 el citroensap, soja- en oestersaus doorheen en breng de rijst op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroensap. Bestrooi de gebakken rijst met koriander, verdeel het over kommetjes en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gebakken rijst met groenten en kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!