Recept

Oosterse dorade op zoutsteen met gegrilde zoete aardappelschijfjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker en gezond gerecht dat je maakt op de BBQ.

bereiding
 1. 1

  Leg de zoutsteen op de indirecte kant van de BBQ. Na een half uur is de zoutsteen heet genoeg.

 2. 2

  Bereid de vis. Pel de knoflook en snij 'm in plakjes. Spoel de limoenen en snij in plakjes. Snipper het citroengras. Schil en rasp de gember. Spoel en snipper de koriander.

 3. 3

  Snij een paar inkepingen in het vel van de vissen en steek daar de knoflook in. Vul de buik met de limoen, het citroengras, de gember en de koriander. Bind de vissen dicht met keukentouw. Leg de zeebaarsen op de zoutsteen en sluit het deksel van de barbecue. Keer de vissen na 15 minuten om en laat nog eens 15 minuten garen.

 4. 4

  Spoel ondertussen de aardappelen en snij ze in de lengte in plakjes van 5 mm dik. Hussel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril de plakjes beetgaar op de barbecue.

 5. 5

  Maak een dressing. Pel en snipper de knoflook. Spoel en snipper de citroenverbena. Maak de chilipeper schoon en snipper fijn. Meng de knoflook met de citroenverbena, de chilipeper, de azijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

 6. 6

  Serveer de gebakken vis met de zoete aardappelplakjes en druppel er de dressing over. Werk af met wat extra citroenverbena en nog enkele plakjes limoen. Geef er de rest van de dressing bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse dorade op zoutsteen met gegrilde zoete aardappelschijfjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!