Cheesecake met passievrucht
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cheesecake met passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse taart met een exotische toets.

bereiding
  1. 1

    Bekleed de onder- en zijkant van de springvorm met 2 lagen aluminiumfolie. Beboter de binnenkant, leg een bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 150°C, niet op de heteluchtstand.

  2. 2

    Meng de roomkaas en de boter in de keukenrobot met de menghaak. Voeg één voor één de eieren toe. Doe de zure room erbij en meng. Voeg dan de suiker, het maïszetmeel, het vanille-extract en het citroensap toe. Klop nog 2 minuten.

  3. 3

    Giet het mengsel in de springvorm. Zet de springvorm in een ruime ovenschaal in de oven. Giet voorzichtig kokend water in de ovenschaal tot halverwege de springvorm. Laat 2 uur bakken of tot de bovenkant licht gekleurd is.

  4. 4

    Haal uit de oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat op kamertemperatuur komen voor je de vorm verwijdert. Laat opstijven in de koelkast. Werk af met passievrucht, lychees, speculaas en eventueel wat bloesem.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bekleed de onder- en zijkant van de springvorm met 2 lagen aluminiumfolie. Beboter de binnenkant, leg een bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor op 150°C, niet op de heteluchtstand.

  2. 2

    Meng de roomkaas en de boter in de keukenrobot met de menghaak. Voeg één voor één de eieren toe. Doe de zure room erbij en meng. Voeg dan de suiker, het maïszetmeel, het vanille-extract en het citroensap toe. Klop nog 2 minuten.

  3. 3

    Giet het mengsel in de springvorm. Zet de springvorm in een ruime ovenschaal in de oven. Giet voorzichtig kokend water in de ovenschaal tot halverwege de springvorm. Laat 2 uur bakken of tot de bovenkant licht gekleurd is.

  4. 4

    Haal uit de oven. Verwijder de aluminiumfolie en laat op kamertemperatuur komen voor je de vorm verwijdert. Laat opstijven in de koelkast. Werk af met passievrucht, lychees, speculaas en eventueel wat bloesem.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.