Asperges met burrata, tomaten en quinoa
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Asperges met burrata, tomaten en quinoa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept van Libelle Lekker-chef Ilse: “Dit gerecht combineert verschillende structuren en smaken: het nootachtige van de asperges, het zoete van de tomaatjes en het knapperige van de gepofte quinoa en nootjes."

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snipper de knoflook, tijm- en rozemarijnblaadjes fijn en meng met 50 ml olijfolie onder de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel. Zet gedurende 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje, sprenkel er nog ruim wat olijfolie over.

  4. 4

    Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg op het laatst ook de gepofte quinoa toe. 

  5. 5

    Wentel de asperges door een beetje olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Verdeel de asperges en burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en enkele blaadjes groen (crest) of basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Halveer de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snipper de knoflook, tijm- en rozemarijnblaadjes fijn en meng met 50 ml olijfolie onder de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel. Zet gedurende 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje, sprenkel er nog ruim wat olijfolie over.

  4. 4

    Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg op het laatst ook de gepofte quinoa toe. 

  5. 5

    Wentel de asperges door een beetje olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout. 

  6. 6

    Verdeel de asperges en burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en enkele blaadjes groen (crest) of basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.