Aspergetaart met gerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aspergetaart met gerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk recept van Cookameal-blogster Amylia De Schepper: "Eén van m’n favoriete momenten van het jaar is het aspergeseizoen. Omdat ik ze superlekker vind, maar ook omdat ik er graag mee experimenteer, zoals bij deze aspergetaart!"

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges van het kopje naar beneden. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de asperges 5 minuten.

  2. 2

    Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt en de room luchtig. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng onder de vulling.

  3. 3

    Bekleed je bakvorm met bakpapier. Neem een vel filodeeg en bestrijk het met een dun laagje olijfolie. Schik in de bakvorm. Herhaal dit met de overgebleven vellen en schik ze er overheen.

  4. 4

    Verdeel de gerookte zalm over de bodem van filodeeg. Leg de asperges met de kopjes afwisselend naar boven op de gerookte zalm. Giet de vulling erover. Bak de aspergetaart in ongeveer 35 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de houtige onderkant van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges van het kopje naar beneden. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de asperges 5 minuten.

  2. 2

    Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt en de room luchtig. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en meng onder de vulling.

  3. 3

    Bekleed je bakvorm met bakpapier. Neem een vel filodeeg en bestrijk het met een dun laagje olijfolie. Schik in de bakvorm. Herhaal dit met de overgebleven vellen en schik ze er overheen.

  4. 4

    Verdeel de gerookte zalm over de bodem van filodeeg. Leg de asperges met de kopjes afwisselend naar boven op de gerookte zalm. Giet de vulling erover. Bak de aspergetaart in ongeveer 35 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.