Minitulbandjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Minitulbandjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schattige minitulbandjes

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in 2 el warm water. Zet 10 minuten apart. Verwarm de melk met de boter, verdeeld in vlokjes, en de suiker in een steelpannetje. Roer goed tot de boter gesmolten is en de suiker opgelost is.

  2. 2

    Schep de bloem en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er de opgeloste gist in. Roer goed los en schenk er het warme melkmengsel bij. Kneed goed tot er geen klonters meer zijn. Voeg één voor één de eieren toe, breng op smaak met de sinaasappelschil en blijf kneden tot een kleverig zacht deeg.

  3. 3

    Kneed het deeg nog een keer goed door op een bebloemd werkblad. Verdeel het elastische deeg in 12 stukken en verdeel meteen over de beboterde en bebloemde minitulbandvormpjes. Laat 2 uur op een warme plaats rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bak 20 à 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de saus. Verwarm de room in een sauspannetje en laat de chocolade erin smelten. Roer goed los tot een gladde saus. Lepel de chocoladesaus over de tulbandjes en bestrooi met bloemsuiker voor serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in 2 el warm water. Zet 10 minuten apart. Verwarm de melk met de boter, verdeeld in vlokjes, en de suiker in een steelpannetje. Roer goed tot de boter gesmolten is en de suiker opgelost is.

  2. 2

    Schep de bloem en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er de opgeloste gist in. Roer goed los en schenk er het warme melkmengsel bij. Kneed goed tot er geen klonters meer zijn. Voeg één voor één de eieren toe, breng op smaak met de sinaasappelschil en blijf kneden tot een kleverig zacht deeg.

  3. 3

    Kneed het deeg nog een keer goed door op een bebloemd werkblad. Verdeel het elastische deeg in 12 stukken en verdeel meteen over de beboterde en bebloemde minitulbandvormpjes. Laat 2 uur op een warme plaats rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bak 20 à 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de saus. Verwarm de room in een sauspannetje en laat de chocolade erin smelten. Roer goed los tot een gladde saus. Lepel de chocoladesaus over de tulbandjes en bestrooi met bloemsuiker voor serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.