Recept

Volkorenlasagne met kippengehakt en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lichte lasagne met kippengehakt

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de lasagnevellen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de plakjes champignons met de sjalot en knoflook in wat boter goudbruin en laat al het vocht verdampen. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Laat in een andere pan de gehakte spinazie in wat olijfolie in delen slinken. Kruid met peper en zout. Knijp er al het vocht uit en meng door de champignons. Voeg naar smaak wat nootmuskaat toe. Voeg de ricotta toe en roer goed door.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in een droge koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en laat enkel minuten meebakken. Doe er de passata bij en breng op smaak met de peterselie, cayennepeper en zout.

  4. 4

    Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal en dek af met lasagnevellen. Verdeel er wat van het spinazie-champignonmengsel over en dek weer af met een laagje lasagnevellen. Herhaal totdat alles op is. Bestrooi met de kaas en zet 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorenlasagne met kippengehakt en spinazie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!