• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Recept van Sandra Bekkari: Lamsgehaktballetjes met tomaat en mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Meng het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het basilicum, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en de chilipeper.

  3. 3

    Rol er balletjes van en bak kort aan in olijfolie.

  4. 4

    Maak een tomatensalsa met de sjalot, de pruimtomaten en 1 teentje knoflook. Stoof in olijfolie en voeg de tomatenpuree, passata, witte wijn en het kruidenboeketje toe.

  5. 5

    Kruid af met zwarte peper en zout en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel tot de saus wat ingekookt is.
     

  6. 6

    Giet een laag salsa in de ovenschotel en leg de balletjes erin.

  7. 7

    Bedek met plukken mozzarella en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Werk af met een paar blaadjes salie.

  9. Tip

  10. 9

    • Indien het lamsgehakt van bij de Marokkaanse slager komt, hoef je het niet meer bij te kruiden.
    • Lekker met rucola of met spaghetti courgetti, volkoren (spelt)pasta ...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Meng het lamsgehakt met de komijnzaadjes, het basilicum, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook en de chilipeper.

  3. 3

    Rol er balletjes van en bak kort aan in olijfolie.

  4. 4

    Maak een tomatensalsa met de sjalot, de pruimtomaten en 1 teentje knoflook. Stoof in olijfolie en voeg de tomatenpuree, passata, witte wijn en het kruidenboeketje toe.

  5. 5

    Kruid af met zwarte peper en zout en laat 15 minuten pruttelen zonder deksel tot de saus wat ingekookt is.
     

  6. 6

    Giet een laag salsa in de ovenschotel en leg de balletjes erin.

  7. 7

    Bedek met plukken mozzarella en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  8. 8

    Werk af met een paar blaadjes salie.

  9. Tip

  10. 9

    • Indien het lamsgehakt van bij de Marokkaanse slager komt, hoef je het niet meer bij te kruiden.
    • Lekker met rucola of met spaghetti courgetti, volkoren (spelt)pasta ...

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.