Recept

Zalmburger met avocado

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke burger met zalm, appel en avocado. 

bereiding
  1. 1

    Meng de zalmfilet in een blender met de lente-ui, chilipeper, hazelnotenpoeder, cayennepeper en zout. Maak er 4 burgers van. Laat even koel opstijven.

  2. 2

    Besprenkel de appelplakjes met 2 el citroensap. Halveer de avocado’s. Hou 4 plakjes apart en prak de rest fijn. Meng met de Griekse yoghurt, het rasp en het sap van de limoen. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de burgers krokant in een eetlepel olijfolie. Rooster het brood. Meng de munt- en korianderblaadjes met de rucola en snijbiet. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap en maïsolie, breng op smaak.

  4. 4

    Smeer de avocadospread op de toasts, leg er de appelplakjes en de zalmburger op. Serveer met de sla en een plakje avocado.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmburger met avocado

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!