• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepofte zoete aardappel met gehakt en zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zoete aardappel in de oven maak je met maar 5 ingrediënten! Het gehakt maakt het helemaal onweerstaanbaar. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. 

  2. 2

    Pof de aardappelen gaar in de oven gedurende 30 à 40 minuten, afhankelijk van de grootte. 

  3. 3

    Pel de rode uien en snipper fijn. Bak ze even op in wat olijfolie en doe er het gehakt bij. Kruid met peper en zout en bak het gehakt rul. 

  4. 4

    Haal de zoete aardappelen uit de oven, snijd in de helft en lepel het gebakken gehakt op de aardappelen. Lepel er wat zure room op en werk af met enkele plukjes dille. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. 

  2. 2

    Pof de aardappelen gaar in de oven gedurende 30 à 40 minuten, afhankelijk van de grootte. 

  3. 3

    Pel de rode uien en snipper fijn. Bak ze even op in wat olijfolie en doe er het gehakt bij. Kruid met peper en zout en bak het gehakt rul. 

  4. 4

    Haal de zoete aardappelen uit de oven, snijd in de helft en lepel het gebakken gehakt op de aardappelen. Lepel er wat zure room op en werk af met enkele plukjes dille. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.