Recept

Gemarineerde steak met rodekoolsalade, cashewnoten en dille


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Dep de steaks droog met keukenpapier en leg ze in een platte schaal. Pel de knoflook, hak de helft grof en snij de helft in schijfjes. Spoel rozemarijn en tijm af, schud droog, trek de blaadjes van de takjes en hak ze grof. Doe de kruiden, knoflook, olie en chilivlokken bij het vlees en giet de whisky eroverheen. Bedek de schaal met vershoudfolie en laat het vlees een hele nacht trekken in de koelkast.
 Neem het vlees de volgende dag ongeveer 1 uur voor het grillen uit de koelkast.


  2. 2

    Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool, snij de kool in vieren en verwijder de stronk. Snij of rasp de stukken in fijne reepjes, leg ze in een kom, bestrooi met zout en laat 3 minuten trekken. 
Roer azijn, ahornsiroop, peper en olie door elkaar en vermeng met de kool. 

  3. 3

    Steek de barbecue aan of gebruik een grillpan. Smeer het rooster in met olie. Neem de steaks uit de marinade, laat ze uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en gril ze aan elke kant 3 minuten op een hoog vuur. Afhankelijk van de gewenste bakwijze gril je ze nog eens 2 à 4 minuten indirect. Laat de steaks 5 à 10 minuten rusten, snij ze dwars op de draad in dunne sneden en verdeel ze over borden. 

  4. 4

    Schik de rodekoolsalade ernaast, hak de cashewnoten in stukken en strooi ze samen met de dille over de steak en de salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde steak met rodekoolsalade, cashewnoten en dille


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!