Recept

Gemarineerde zalmmet dille en pompelmoes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke zalm met een frisse citrustwist!

Maak dit gerechtje géén dag op voorhand. Je werkt met rauwe vis én pompelmoes kan bij lang marineren vrij bitter worden. Hou je niet zo van pompelmoes? Met sinaasappel lukt dit gerecht ook. Je hebt dan 2 sinaasappelen nodig.

bereiding
  1. 1

    Snij de zalmfilet in dunne reepjes en leg ze op een bord.

  2. 2

    Snij de schil van de pompelmoes en snij de helft van de pompelmoes in partjes. Schik de partjes op de zalm. Pers het sap uit de andere helft van de pompelmoes en lepel het over de plakjes zalm.

  3. 3

    Kruid de zalm met peper en zout, giet er de olijfolie over en strooi er de roze peperkorrels over. Werk hem af met de geraspte citroenschil en de verse dille.

  4. 4

    Dek het bord af met vershoudfolie en laat de zalm minstens 1 uur marineren in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde zalmmet dille en pompelmoes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!