Recept

Geglaceerd hammetje met knolselder

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de marmelade, de mosterd, de grand marnier, de honing en het zout in een sauspan en warm op. Meng voorzichtig en breng aan de kook, zet het vuur lager en kook zo’n 5 à 7 minuten tot het lichtjes gebonden is. Mix fijn.

 2. 2

  Maak met een mesje voorzichtig inkervingen in het vet van het varken. Duw een kruidnagel in ieder ‘diamantje’ en bedek het been met een vel aluminiumfolie zodat het niet te hard aanbakt. Schik de ham op een vel bakpapier op een bakplaat.  

 3. 3

  Besmeer met het glazuur en rooster 35 à 40 minuten in de oven tot het hammetje mooi geglazuurd is. Herhaal het glazuren om de 10 minuten. 

 4. 4

  Snij de knolselder doormidden. Snij 1 helft in grove stukken. Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Kook samen gaar in de melk met de peperbollen, jeneverbessen en de steranijs. Giet af, verwijder de kruiden en mix fijn met 1 el boter. Kruid met peper en zout.

 5. 5

  Snij de andere helft van de knolselder in mooie fijne stukjes en stoof gaar in wat boter met peper en zout en enkele takjes tijm.

 6. 6

  Snij mooie plakjes van de geglaceerde ham en serveer er de knolselderpuree en de gestoofde knolselder bij.
  Tip: Lekker met gesmoord witloof.
   

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geglaceerd hammetje met knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!