Recept

Varkenskroontje met originele kruidenkorst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Haal de varkenskroon 2 uur op voorhand uit de koelkast zodat die op kamertemperatuur kan komen. 

 2. 2

  Pel de knoflook en snij in fijne reepjes. Leg het vlees met de spekzijde naar boven op je werkblad. Maak met een vlijmscherp mesje kruisgewijs ondiepe insnijdingen in de vetzijde van het vlees.

 3. 3

  Maak vervolgens ook kriskras enkele smalle maar diepe insteken. Stop in elk ‘gaatje’ een stukje rozemarijntak of een schijfje knoflook. Kruid het vlees langs de beide zijden flink met peper en zout. 

 4. 4

  Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit een scheutje olijfolie een klontje boter in een braadpan. Bak eerst de vetzijde van de kroon. Laat het vlees ongeveer 5 minuten zacht kleuren. Doe hetzelfde op de zijkant, de vleeskant en de andere zijkant. Gaar de kroon 1 uur in de oven.

 5. 5

  Meng alle ingrediënten voor de kruidenkorst, behalve de graanmosterd. Bestrijk de kroon met de graanmosterd en bestrooi vervolgens met de kruidige panko.  

 6. 6

  Zet de kroon zo nog 10 minuten onder de hete ovengrill, zodat je een mooi korstje krijgt. Laat nog 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de sappen mooi behouden blijven.

  Tip: Lekker met winterse groentjes zoals spruitjes, pastinaak, peterseliewortel en witloof of een winters slaatje en geroosterde aardpeer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenskroontje met originele kruidenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!