Ribstuk met gekonfijte sjalotjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ribstuk met gekonfijte sjalotjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk!

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Pel de sjalotten, snipper er twee fijn en laat de andere heel. Schil de wortelen en snij ze in staafjes. Spoel de selder en snij ’m in boogjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Braad het gekruide ribstuk rondom aan in de hete olie. Leg het in een grote braadslee. Bestrooi het met de gehakte sjalotjes en de gedroogde tijm.

  4. 4

    Giet de bouillon in de braadslee. Leg de hele sjalotjes, de wortel en de selder rond het ribstuk.

  5. 5

    Zet 1 uur in de oven. Bedruip het vlees tussendoor meerdere keren met de braadjus.

  6. 6

    Laat het ribstuk 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Pel de sjalotten, snipper er twee fijn en laat de andere heel. Schil de wortelen en snij ze in staafjes. Spoel de selder en snij ’m in boogjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Braad het gekruide ribstuk rondom aan in de hete olie. Leg het in een grote braadslee. Bestrooi het met de gehakte sjalotjes en de gedroogde tijm.

  4. 4

    Giet de bouillon in de braadslee. Leg de hele sjalotjes, de wortel en de selder rond het ribstuk.

  5. 5

    Zet 1 uur in de oven. Bedruip het vlees tussendoor meerdere keren met de braadjus.

  6. 6

    Laat het ribstuk 5 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.