Gebakken oester met krokante zeekraal
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken oester met krokante zeekraal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Stoof aan in boter. Kruid met peper. Schep uit de pan en bak in dezelfde pan de zeekraal krokant. 

  2. 2

    Open de oesters en haal het vruchtvlees eruit. Dep de oesters droog.

  3. 3

    Verwarm de oesterschelpen licht in de oven. Wentel de oesters door de bloem en schud ze goed af. 

  4. 4

    Bak de oesters krokant en goudgeel in wat boter. Leg ze terug in de schelpen en voeg een beetje gestoofde sjalot toe.

  5. 5

    Smelt wat boter in de pan van de oesters en druppel over de gebakken oesters. Werk af met de zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Stoof aan in boter. Kruid met peper. Schep uit de pan en bak in dezelfde pan de zeekraal krokant. 

  2. 2

    Open de oesters en haal het vruchtvlees eruit. Dep de oesters droog.

  3. 3

    Verwarm de oesterschelpen licht in de oven. Wentel de oesters door de bloem en schud ze goed af. 

  4. 4

    Bak de oesters krokant en goudgeel in wat boter. Leg ze terug in de schelpen en voeg een beetje gestoofde sjalot toe.

  5. 5

    Smelt wat boter in de pan van de oesters en druppel over de gebakken oesters. Werk af met de zeekraal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.