Giant Twix
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Giant Twix

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lange, smalle bakvorm met bakpapier. Meng in een kom de boter met de suiker, het vanille-extract, de bloem en het zout.

  2. 2

    Duw het deeg in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in. Bak 15 minuten in de oven tot de koekjeslaag licht gebakken is. Haal uit de vorm en leg op een bakplaat. Laat verder afkoelen.

  3. 3

    Smelt de karamelsnoepjes met de room in de microgolfoven, telkens 30 seconden. Roer regelmatig en verhit tot een homogene karamel. Giet de karamel over de koekjeslaag en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de chocolade met de boter, au bain-marie of in de microgolfoven, tot die helemaal gesmolten is. Giet over de karamellaag en laat opnieuw opstijven in de koelkast. Snij in repen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lange, smalle bakvorm met bakpapier. Meng in een kom de boter met de suiker, het vanille-extract, de bloem en het zout.

  2. 2

    Duw het deeg in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in. Bak 15 minuten in de oven tot de koekjeslaag licht gebakken is. Haal uit de vorm en leg op een bakplaat. Laat verder afkoelen.

  3. 3

    Smelt de karamelsnoepjes met de room in de microgolfoven, telkens 30 seconden. Roer regelmatig en verhit tot een homogene karamel. Giet de karamel over de koekjeslaag en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Smelt de chocolade met de boter, au bain-marie of in de microgolfoven, tot die helemaal gesmolten is. Giet over de karamellaag en laat opnieuw opstijven in de koelkast. Snij in repen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.