Donuts
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Donuts

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg 30 g suiker en de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot een zacht, soepel deeg. 

  2. 2

    Laat het deeg afgedekt in de kom ongeveer 2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. 

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1 cm dik. Steek rondjes uit van ø 6 cm. Steek met een appelboor in het midden van elke donut een rondje uit. Leg de donuts op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen xx minuten tot ze in volume verdubbeld zijn. 

  4. 4

    Verhit de olie tot 180°C. Frituur de donuts langs elke kant een tweetal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. 

  5. 5

    Doe de suiker in een plastic zakje en wentel de donuts in het zakje door de suiker.
    Tip: Versiertip! Doop de donuts eens in gesmolten chocolade en laat opstijven. Ook gehakte nootjes of kaneelsuiker doen het prima. Een klassiek glazuur met chocoladekorrels valt vooral bij kinderen in de smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem met het zout boven een kom. Voeg 30 g suiker en de gist toe en klop er de melk, het ei en de boter door. Kneed 10 minuten tot een zacht, soepel deeg. 

  2. 2

    Laat het deeg afgedekt in de kom ongeveer 2 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. 

  3. 3

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1 cm dik. Steek rondjes uit van ø 6 cm. Steek met een appelboor in het midden van elke donut een rondje uit. Leg de donuts op een ingevette bakplaat er laat ze afgedekt met ingevette plastic folie rijzen xx minuten tot ze in volume verdubbeld zijn. 

  4. 4

    Verhit de olie tot 180°C. Frituur de donuts langs elke kant een tweetal minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. 

  5. 5

    Doe de suiker in een plastic zakje en wentel de donuts in het zakje door de suiker.
    Tip: Versiertip! Doop de donuts eens in gesmolten chocolade en laat opstijven. Ook gehakte nootjes of kaneelsuiker doen het prima. Een klassiek glazuur met chocoladekorrels valt vooral bij kinderen in de smaak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.