• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Donuts

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras je kinderen met deze zelfgemaakte exemplaren

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Zeef de bloem met het zout. Voeg de suiker en de gist toe. Vermeng met de melk, het ei en de boter. Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af en laat + 2 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.

  2. 2

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikte. Steek er rondjes uit (met een glas of een dresseerring). Maak er met een appelboor in het midden een gaatje in.

  3. 3

    Leg de donuts op een ingevette bakplaat, dek af met ingevette plasticfolie en laat 1/2 à 1 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  4. 4

    Verhit de frituur tot 180°C. Bak de donuts in + 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen. Bestrooi met de suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Zeef de bloem met het zout. Voeg de suiker en de gist toe. Vermeng met de melk, het ei en de boter. Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Dek af en laat + 2 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.

  2. 2

    Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikte. Steek er rondjes uit (met een glas of een dresseerring). Maak er met een appelboor in het midden een gaatje in.

  3. 3

    Leg de donuts op een ingevette bakplaat, dek af met ingevette plasticfolie en laat 1/2 à 1 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  4. 4

    Verhit de frituur tot 180°C. Bak de donuts in + 2 minuten aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken en afkoelen. Bestrooi met de suiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.