Recept

Donuts met chocolade en hagelslag

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra vrolijke donuts

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem met het zout. Voeg de suiker en de gist toe. Meng met de melk, het ei en de gesmolten boter. Kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat 2 uur rijzen, tot het deeg in volume verdubbeld is.

  2. 2

    Rol het deeg uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met een vormpje of glas rondjes uit van 6 à 7 cm diameter. Steek in het midden een rondje uit.

  3. 3

    Vet een bakplaat in, leg er de donuts op en dek af. Laat 1/2 à 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.

  4. 4

    Bak de donuts 2 minuten aan elke kant in de frituur, op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Breng de room aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat er de chocolade in smelten. Roer om. Laat lichtjes afkoelen.

  6. 6

    Dip de donuts in de chocolade, bestrooi ze met hagelslag en laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!