Croque met gerookte ham, mozzarella en meloen

Zo maak je ‘t
  1. Snij de meloen doormidden en lepel de pitjes eruit. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, honing, peper en zout. Spoel de rucola, besprenkel met de dressing en werk af met de meloenbolletjes en de pijnboompitten. 

  2. Maak de croques. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij de bol in dunne plakjes. Leg 4 sneetjes brood klaar en beleg ze met enkele plakjes mozzarella en een plakje gedroogde ham. Bestrooi met wat gemengde Italiaanse kruiden en dek af met een tweede sneetje brood. Bak de croques in de machine of 5 minuten in een hete oven van 180°C.

  3. Snij de croques schuin doormidden en serveer met het slaatje.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Meloen met ham en porto

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pittige meloensalade

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Carpaccio van meloen met ham en buffelmozzarella