Croque met gerookte ham, mozzarella en meloen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Croque met gerookte ham, mozzarella en meloen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Snij de meloen doormidden en lepel de pitjes eruit. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, honing, peper en zout. Spoel de rucola, besprenkel met de dressing en werk af met de meloenbolletjes en de pijnboompitten. 

  2. 2

    Maak de croques. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij de bol in dunne plakjes. Leg 4 sneetjes brood klaar en beleg ze met enkele plakjes mozzarella en een plakje gedroogde ham. Bestrooi met wat gemengde Italiaanse kruiden en dek af met een tweede sneetje brood. Bak de croques in de machine of 5 minuten in een hete oven van 180°C.

  3. 3

    Snij de croques schuin doormidden en serveer met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de meloen doormidden en lepel de pitjes eruit. Haal met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag. Laat afkoelen. Meng de olijfolie met de wittewijnazijn, honing, peper en zout. Spoel de rucola, besprenkel met de dressing en werk af met de meloenbolletjes en de pijnboompitten. 

  2. 2

    Maak de croques. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij de bol in dunne plakjes. Leg 4 sneetjes brood klaar en beleg ze met enkele plakjes mozzarella en een plakje gedroogde ham. Bestrooi met wat gemengde Italiaanse kruiden en dek af met een tweede sneetje brood. Bak de croques in de machine of 5 minuten in een hete oven van 180°C.

  3. 3

    Snij de croques schuin doormidden en serveer met het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.