Recept

Aziatische kokos-curryballetjes met courgetti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Meng met het ei, de koriander, 1 el currypasta en het paneermeel onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Maak balletjes van het gehakt. Duw er met je duim een holte in, leg er een kwarteleitje in en kneed het gehakt rond het eitje. Zet de balletjes koel.

  2. 2

    Schil de courgetten. Maak met een spiralizer of dunschiller lange slierten van de courgetten. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de courgetti enkele minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan.

  3. 3

    Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de balletjes goudbruin en gaar. Schep uit de pan en hou warm.

  4. 4

    Doe de resterende currypasta in de pan en bak al roerend enkele minuten. Blus met de kokosmelk en zet het vuur laag. Snij de sugarsnaps in de lengte door en voeg bij de currysaus. Laat enkele minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de courgetti over de borden. Leg er telkens 5 balletjes op en giet er de currysaus met de sugersnaps over. Werk af met de waterkers en de partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatische kokos-curryballetjes met courgetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!