Recept

Balletjes met tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een mengkom en doe het gehakt samen met de panko, de eieren, het paprikapoeder, het zout en de peper erin. Meng goed met je handen zodat je een homogeen mengsel krijgt en maak balletjes. Bak de balletjes 25 minuten in de warme oven tot ze goudbruin zijn. 

  2. 2

    Schil de ui en de knoflook, en snipper fijn. Spoel de paprika en aubergine, en snij in kleine stukjes. Snij ook de stukjes tomaat fijn. 

  3. 3

    Verhit intussen een grote pan met olijfolie, voeg er de ui, de knoflook, de aubergine, de paprika en wat zout aan toe. Laat zo’n 10 minuutjes garen. Roer er nu ook de kruiden door, de stukjes tomaat en de bouillon. Laat sudderen. 

  4. 4

    Haal de gehaktballetjes uit de oven en doe ze in de saus. Laat nog zo’n 8 minuutjes sudderen. Kruid met peper en zout. Serveer in een grote kom, en werk af met ricotta en verse oregano. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Balletjes met tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!