Recept

Kerstbuche met mandarijnenconfituur en citrusroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris en fruitig dessert na het kerstdiner.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met de kristalsuiker tot een dikke witte, schuimige massa. Spatel er dan nadien voorzichtig de bloem en het maïszetmeel onder.

  2. 2

    Giet het beslag op de bakplaat en strijk het mooi gelijkmatig uit met een paletmes. Bak de biscuit in zo’n 8 à 10 minuten goudbruin in de oven.

  3. 3

    Leg de biscuit nadien omgekeerd op een vochtige handdoek op het aanrecht. Bevochtig het bakpapier dat nu bovenaan ligt en trek het voorzichtig los. Rol de biscuit voorzichtig op in de vochtige handdoek en laat hem zo afkoelen.

  4. 4

    Maak de vulling. Rasp de schil van de biosinaasappel. Klop de room op tot slagroom. Meng er de helft van de mandarijnenconfituur en de sinaasappelschil onder.

  5. 5

    Rol de rolbiscuit open en bestrijk de binnenkant met de citrusroom. Lepel aan de linkerzijde een streep met de rest van de mandarijnenconfituur. Rol de biscuit terug op en bestrijk de buitenkant met een paletmes met de rest van de citrusroom.

  6. 6

    Snij de physalissen en de kumquats in schijfjes en schik ze op de buche. Verkruimel de meringues erover en laat de buche minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbuche met mandarijnenconfituur en citrusroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!