Steak met komkommer-korianderslaatje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Steak met komkommer-korianderslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snij met een mandoline in lange linten. Spoel de rucola en de koriander en hak grof. Meng.
     

  2. 2

    Kruid de steaks met peper en zout en bak naar smaak goudbruin en gaar in boter. Laat even rusten in aluminiumfolie. 

  3. 3

    Hak de pindanoten fijn. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn. Klop een dressing van de kokosmelk, de suiker, het limoensap en het pepertje. 

  4. 4

    Halveer de avocado's, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Snij de steaks in plakjes. Serveer de steak met het komkommerslaatje, de avocado, de nootjes en lepel er de dressing bij. Bestrooi met geplette roze peper.
    Tip: Mag het nog iets pittiger? Voeg dan dunne plakjes rammenas toe aan je slaatje.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer en snij met een mandoline in lange linten. Spoel de rucola en de koriander en hak grof. Meng.
     

  2. 2

    Kruid de steaks met peper en zout en bak naar smaak goudbruin en gaar in boter. Laat even rusten in aluminiumfolie. 

  3. 3

    Hak de pindanoten fijn. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn. Klop een dressing van de kokosmelk, de suiker, het limoensap en het pepertje. 

  4. 4

    Halveer de avocado's, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Snij de steaks in plakjes. Serveer de steak met het komkommerslaatje, de avocado, de nootjes en lepel er de dressing bij. Bestrooi met geplette roze peper.
    Tip: Mag het nog iets pittiger? Voeg dan dunne plakjes rammenas toe aan je slaatje.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.