Recept

Mexicaanse aardappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke Mexicaanse aardappelsalade is de perfecte lunch.

bereiding
  1. 1

    Meng de kip met de komijn, paprikapoeder, de chilipoeder en 3 eetlepels olijfolie. Laat 30 minuten of langer marineren. Als je de kip langer dan 30 minuten wilt marineren (een halve dag of dag is alleen maar lekkerder) zet de kip dan afgedekt terug in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven op 200 °C en rooster de kip in ca. 25 minuten gaar en mooi bruin.

  3. 3

    Snijd ondertussen de tomaten doormidden en rasp ze boven een kom op een grove rasp. Je houdt dan het vel over, dat gooi je weg. De zaadjes en het vruchtvlees geven veel smaak. Meng 2 eetlepels olijfolie extra vierge door de geraspte tomaat. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de krieltjes beetgaar. Snijd ze doormidden en meng warm met de tomatendressing. Meng de kidneybonen erdoor en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Je kunt er wat olijfolie extra vierge overheen sprenkelen als het wat droog is.

  5. 5

    Verdeel de sla over borden. Verdeel er vervolgens de aardappelsalade, de kip en avocado over en garneer met wat koriander.

  6. Tip

  7. 6

    Als je van fris houdt, kun je er wat limoenpartjes bij serveren. Houd je van pittig, dan zijn plakjes jalapeño (uit een potje) een lekkere toevoeging.

  8. 7

    Dit gerecht bevat: 842 kcal p.p.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!