Recept

Ovenaardappeltjes met kip en auberginesalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen goed en snij in partjes.

  2. 2

    Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak langs beide kanten goudbruin in de hete olijfolie. Doe ze in een ovenschaal en zet 50 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de aardappelpartjes toe, overgiet met wat olijfolie en laat alles verder gaar worden.

  3. 3

    Snij de tomaten in partjes, doe ze in een zeef en laat goed uitlekken. Pel de rode ui, snipper fijn en meng door de tomatenpartjes, samen met de wittewijnazijn. Spoel en snij de koriander, peterselie en munt fijn. Meng door de tomaten. Kruid met wat zout.

  4. 4

    Snij de aubergines in blokjes, bestrooi met flink wat zout en laat 20 minuten intrekken. Spoel de blokjes goed met koud water, laat uitlekken in een vergiet en dep ze daarna droog met keukenpapier. Bak de auberginesblokjes goudbruin in de druivenpitolie en laat uitlekken.

  5. 5

    Meng de yoghurt met het limoensap en kruid met peper en zout. Verdeel de aardappelen en kippenbouten over bordjes en serveer er de tomatenblokjes, de aubergines en de Griekse yoghurt bij. Werk af met enkele takjes verse munt of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenaardappeltjes met kip en auberginesalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!