Sorbet van frambozen en perzik met munt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Sorbet van frambozen en perzik met munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de 500 g frambozen (eventueel diepvriesframbozen) in een pannetje met 100 ml water, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. Breng ook aan de kook. Mix fijn en duw door een zeef.

  2. 2

    Meng de frambozenpuree en de glucosestroop, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien. Schep over in een diepvriesbakje en zet nog 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Doe het perzikkenvruchtvlees in een pannetje met 100 ml water, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. Breng aan de kook. Mix fijn en duw door een zeef.

  4. 4

    Meng de perzikenpuree met de glucosestroop, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien. Schep over in een diepvriesbakje en zet nog 2 uur in de diepvriezer.

  5. 5

    Schep bolletjes van de sorbets en verdeel over glaasjes. Werk af met vers fruit en wat munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de 500 g frambozen (eventueel diepvriesframbozen) in een pannetje met 100 ml water, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. Breng ook aan de kook. Mix fijn en duw door een zeef.

  2. 2

    Meng de frambozenpuree en de glucosestroop, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien. Schep over in een diepvriesbakje en zet nog 2 uur in de diepvriezer.

  3. 3

    Doe het perzikkenvruchtvlees in een pannetje met 100 ml water, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen. Breng aan de kook. Mix fijn en duw door een zeef.

  4. 4

    Meng de perzikenpuree met de glucosestroop, doe het mengsel in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien. Schep over in een diepvriesbakje en zet nog 2 uur in de diepvriezer.

  5. 5

    Schep bolletjes van de sorbets en verdeel over glaasjes. Werk af met vers fruit en wat munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.