Lekker Shop Shop

Zomerlasagne met groene asperges, tuinbonen en kalkoen

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoen in blokjes, kruid met peper en zout. Roerbak ze goudbruin en gaar in een scheutje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Maak de lente-uitjes schoon en snipper in ringen. Pel en pers de knoflook. Maak de asperges schoon en snij in stukken. Ontdooi de erwtjes en de tuinbonen.

  3. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de lente-ui, geperste knoflook en de asperges in (hou de puntjes apart voor de afwerking), roerbak gaar. Pluk de blaadjes van de munt.

  4. Voeg de erwtjes, de tuinbonen, de munt, de room en de rasp van de citroen toe en schep goed om. Breng aan de kook en laat even doorkoken. Warm intussen de bouillon op.

  5. Mix de groenten samen met de bouillon tot een stevige groene saus. Breng op smaak met de ricotta, citroensap, peper en zout.

  6. Lepel een flinke laag van de saus in een ovenschaal en bedek met de helft van de kalkoenblokjes en een laag lasagnevellen, herhaal en eindig met een laag lasagnevellen. Eindig met de aspergepunten, plakjes mozzarella en geraspte parmezaan. Schuif 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Risotto met asperges, groene groentjes en kabeljauw

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Kalkoenborst gevuld met hazelnoten en peperkoek

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Pasta met warm gerookte zalm