Recept

Bruschetta chicken-pastasalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pastasalade is heerlijk simpel en goedkoop, en smaakt bovendien altijd!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pasta gaar in gezouten water, spoel, laat afkoelen en sprenkel er olijfolie over.

  2. 2

    Pers 2 teentjes knoflook uit, meng met 3 cl olijfolie. Snijd het stokbrood in hapklare stukjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal en sprenkel er de knoflookolie over, kruid met peper en zout. Zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Bak de kipblokjes in olijfolie, kruid met peper en zout. Strooi er de gehakte peterselie over.

  4. 4

    Doe de tomatenblokjes in een kom. Hak de basilicum fijn.  Pers ook de twee andere knoflookteentjes boven de tomatenblokjes uit, meng er de gehakte basilicum en 4 à 5 el olijfolie door. Kruid nog met peper en zout. Meng met de afgekoelde pasta, samen met de gebakken kipblokjes. Verdeel over borden en werk af met de broodcroutons en een blaadje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta chicken-pastasalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!