Recept

Polentakoekjes met tomatendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Rist de naaldjes van de rozemarijn en breng de helft samen met 20 g boter, de polenta en de bouillon zachtjes aan de kook. Laat 5 à 10 minuten op en zacht vuur indikken en roer voortdurend. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Beleg een bakblik of ovenschaal met bakpapier en stort er de polenta in uit. Strijk glad (tot ± 2 cm dikte ) en laat volledig afkoelen.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de paprika en snij in blokjes. Verhit olie in een pan en stoof de groenten glazig, voeg de tomatenpassata toe en laat een kwartier op een zacht vuur pruttelen. Roer af en toe om. Breng op smaak met suiker, zout en balsamicoazijn. Mix tot een gladde dip en kruid eventueel nog bij.

  4. 4

    Snij de goed gekoelde en gestolde polenta in driehoekjes en bak ze aan beide kanten goubruin. Bestrooi ze met de rest van de rozemarijn en serveer met grof zeezout en de tomatendip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polentakoekjes met tomatendip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!