Recept

Traditionele balletjes met tomatendip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Basisrecept voor de balletjes
  1. 1

    Meng 1,2kg gemengd gehakt met 2 eidooiers, 4 el paneermeel, peper en zout. Dit is de basis voor je balletjes. Voor het recept 'Traditionele balletjes met tomatendep' heb je 1/3 van het vlees nodig.

Voor de rest
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en snipper de peterselie. Pel en snipper de sjalot en fruit glazig. Voeg samen met de mosterd en de peterselie toe aan het gehakt en meng. Rol hapklare balletjes van het mengsel. Besprenkel met de olijfolie en bak de balletjes 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de saus. Pel de ui en de kno ook en snipper fijn. Fruit glazig in de boter. Bestuif met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg er de kruiden, de groentebouillon en de tomatenstukjes aan toe. Laat 15 minuten koken.

  3. 3

    Haal de kruiden uit de saus en mix de tomatensaus fijn tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de balletjes met de dip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Traditionele balletjes met tomatendip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!