Recept

Pizza met eendenborst en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pizza met eend: herfstig lekker!

bereiding
  1. 1

    Meng op het keukenwerkblad de bloem met het zout en de gist. Maak een kuiltje in het midden en voeg de olijfolie en 400 milliliter lauw water toe. Meng alles met je handen door elkaar en kneed 10 minuten met de hand of in een keukenrobot met een deeghaak tot een bol. Bebloem het deeg en dek af met plasticfolie, laat het deeg op een warme plaats 30 minuten rusten of tot het volume verdubbeld is. Verdeel het deeg in 4 en rol de pizza’s uit.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 230°C. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Schep samen met parmezaan en de look in de blender en mix. Leng aan met olijfolie tot een smeuïge en gladde pesto en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. 3

    Snij 1 venkel in dunne plakken, schaaf de andere heel fijn. Bestrijk de pizza’s met een dun laagje notenpesto, beleg met de venkelplakken en eendenborst. Kruid met peper en zout en bak 20 à 25 minuten in de oven of tot het deeg mooi krokant is.

  4. 4

    Meng in een kom de geschaafde venkel met rucola en hazelnoten. Giet er een flinke scheut olijfolie over. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Neem de pizza uit de oven en werk af met venkelsla en hazelnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pizza met eendenborst en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!