Eendenborst met aardappelblini’s en witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eendenborst met aardappelblini’s en witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke eendenborst met aardappelpannenkoekjes.

bereiding
  1. 1

    Maak het witloof schoon en halveer. Stoof de sjalot glazig in wat boter. Voeg de kruidnagels, de kardemompeulen en het kaneelstokje toe. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur stoven tot de sjalot zacht is. Blus met het sinaasappelsap en laat verdampen. Voeg de suiker, het witloof en de bouillon toe en laat 25 minuten op een zacht vuur sudderen tot het wit- loof zacht en helemaal gaar is.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp ze fijn. Zeef de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei in. Voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot een glad beslag. Roer er de rest van de melk, 1 el zonnebloemolie en een mespuntje zout door. Schep er de aardappelpuree door en laat een halfuur op kamertemperatuur rusten.

  3. 3

    Verhit boter in een pannenkoekenpan en schep met een kleine pollepel beslag in de pan. Bak kleine pannenkoekjes.

  4. 4

    Bak de eendenborsten zonder vetstof in een hete pan, eerst 3 minuten op de velkant dan nog 2 minuten op de andere kant. Kruid met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het vlees in plakjes. Serveer met de aardappelblini’s, het gekonfijte witloof en besprenkel met de witloofjus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak het witloof schoon en halveer. Stoof de sjalot glazig in wat boter. Voeg de kruidnagels, de kardemompeulen en het kaneelstokje toe. Laat 5 minuten afgedekt op een zacht vuur stoven tot de sjalot zacht is. Blus met het sinaasappelsap en laat verdampen. Voeg de suiker, het witloof en de bouillon toe en laat 25 minuten op een zacht vuur sudderen tot het wit- loof zacht en helemaal gaar is.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp ze fijn. Zeef de bloem met de gist. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei in. Voeg de helft van de melk toe en roer met een garde tot een glad beslag. Roer er de rest van de melk, 1 el zonnebloemolie en een mespuntje zout door. Schep er de aardappelpuree door en laat een halfuur op kamertemperatuur rusten.

  3. 3

    Verhit boter in een pannenkoekenpan en schep met een kleine pollepel beslag in de pan. Bak kleine pannenkoekjes.

  4. 4

    Bak de eendenborsten zonder vetstof in een hete pan, eerst 3 minuten op de velkant dan nog 2 minuten op de andere kant. Kruid met peper en zout en houd warm onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het vlees in plakjes. Serveer met de aardappelblini’s, het gekonfijte witloof en besprenkel met de witloofjus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.