Recept

Onze ultieme hachis parmentier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat 'parmentier' in de naam van een recept altijd verwijst naar een gerecht met aardappelen of aardappelpuree? Probeer deze ovenschotel snel uit. Het vraagt wat tijd om ze te maken, maar het resultaat is overheerlijk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Laat er een klontje boter in smelten en bak er het gehakt in porties goudbruin in. Haal uit de pan en bak een volgende portie.

  2. 2

    Verlaag het vuur en bak in dezelfde pan de gesnipperde uien met een flinke snuif zout, tot de ui zacht is. Snij de wortelen en de bleekselder in stukjes en voeg ze toe aan de ui. Bak even mee. Voeg de kruiden toe en pers de knoflook boven de pan. Voeg eventueel wat suiker toe en een eetlepel bloem. Bak enkele minuten mee. Maak de champignons schoon en snij ze fijn. Doe ze bij in de pan.

  3. 3

    Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee met de groenten. Overgiet dan met bouillon naar smaak en voeg de worcestershiresaus en de blaadjes laurier toe. Doe het vlees weer mee in de pan en roer alles goed door elkaar. Schraap over de bodem van de pan om alle stukjes los te maken.

  4. 4

    Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht sudderen, zodat de smaken goed kunnen vermengen. Haal dan het deksel van de pan en laat nog 15 minuten sudderen tot het mengsel de juiste consistentie heeft: niet te vochtig en niet te droog. Laat afkoelen.

  5. 5

    Maak de puree. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en laat ze uitdampen terwijl je ze opschudt boven een zacht vuurtje. Pureer ze vervolgens. Voeg een scheutje warme melk en een klontje boter toe en roer goed om. Voeg ten slotte een losgeklopt ei toe en roer nogmaals om. Kruid de puree met peper, zout en versgeraspte nootmuskaat.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en bedek met de puree. Trek er met een vork baantjes in. Bestrooi met fijn paneermeel en verdeel er enkele vlokjes boter over. Zet de schotel 30 minuten in de oven. Serveer met een groene salade.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!