Recept

Bladerdeeggebakje met witte pens, appeltjes en rozijnen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg, bestrijk de randen met losgeklopt ei, leg een vel bakpapier op de bodempjes en vul met een steunvulling. Bak de taartjes 10 minuten blind voor.

  2. 2

    Haal de taartjes uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bestrijk de bodempjes royaal met appelmoes. Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in fijne partjes en schik de partjes op de taartjes. Snij de pens in plakjes en schik bij de appel. Leg een klein klontje boter op elk taartje, bestrooi met suiker en bak de taartjes in 10 minuten gaar en goudbruin in de oven. 

  3. 3

    Haal de taartjes uit de oven en bestrooi met de rozijnen. Serveer warm of lauw, eventueel met een slaatje erbij.

Tip

    En wat drinken we erbij?

  1. 1

    Nog nooit was de wijnkeuze zo makkelijk! Jonge, ietwat houtgelagerde chardonnaywijn dringt zich op, want het rokerige en boterachtige karakter doet het perfect bij de smeuïgheid van de appeltjes en rozijnen. Wij kiezen voor een klassieker uit Australië: de Jacob’s Creek Chardonnay 2015 (Bij Carrefour, 6,89 euro) is een heuse allemansvriend, gevuld met wit fruit en romige toetsen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bladerdeeggebakje met witte pens, appeltjes en rozijnen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!