Recept

Gepofte aardappel met ei, witte pens en een appelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gerecht maak je voor slecht 3,30 euro per persoon. Budget-tip: check de promo's bij de slager: vaak is er een ‘3+1’-actie voor pensen of worstjes. Ideaal om extra te kopen en in te vriezen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, leg ze op een ovenrooster en zet ze 45 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de sla, maak de bladeren los en snij ze in reepjes. Spoel de appel en snij ’m in plakjes. Maak een vinaigrette met de mosterd, het citroensap en de maïsolie. Verdeel de vinaigrette over de sla en de appelplakjes. Hussel alles door elkaar en strooi er de rozijnen over.

  3. 3

    Snij de lente-ui in fijne ringen, de augurken in fijne plakjes en de gekookte eitjes in stukjes.

  4. 4

    Maak de dressing: meng de plattekaas met het chilipoeder, een snuifje peper en zout.

  5. 5

    Snij de pensen diep in en bak ze krokant in een pan met antikleeflaag. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Snij de aardappelen open en duw het aardappelkruim wat uit elkaar. Vul met een lepel van de pittige plattekaas, schep er de mix van augurk, lente-ui en eitjes bovenop. Serveer met de gebakken witte pens en het slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aardappel met ei, witte pens en een appelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!