Zuurdesemtoast met geitenkaas en vinaigrette van Luikse siroop
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zuurdesemtoast met geitenkaas en vinaigrette van Luikse siroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeg niet zomaar brood tegen zuurdesembrood!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de grillpan voor.

  2. 2

    Maak de sla schoon, halveer de kropjes. Spoel de lente-uien en de radijzen, snij de radijsjes in plakjes.

  3. 3

    Doe de Luikse stroop in een maatbeker met de ciderazijn, de mosterd en 6 el olijfolie. Mix tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de sla op het snijvlak met olie, kruid met peper en zout. Bak 4 à 5 minuten in de grillpan, hou warm. Bak er vervolgens de lente-uien 3 à 4 minuten in, en ten slotte ook het brood.

  5. 5

    Leg op elk bord een snede brood, verkruimel er de geitenkaas over. Leg er de gegrilde sla en de lente-uitjes op, bestrooi met plakjes radijs en besprenkel met wat van de dressing. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de grillpan voor.

  2. 2

    Maak de sla schoon, halveer de kropjes. Spoel de lente-uien en de radijzen, snij de radijsjes in plakjes.

  3. 3

    Doe de Luikse stroop in een maatbeker met de ciderazijn, de mosterd en 6 el olijfolie. Mix tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Bestrijk de sla op het snijvlak met olie, kruid met peper en zout. Bak 4 à 5 minuten in de grillpan, hou warm. Bak er vervolgens de lente-uien 3 à 4 minuten in, en ten slotte ook het brood.

  5. 5

    Leg op elk bord een snede brood, verkruimel er de geitenkaas over. Leg er de gegrilde sla en de lente-uitjes op, bestrooi met plakjes radijs en besprenkel met wat van de dressing. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.