Radijsjessalade met peer en geitenkaasbolletjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Radijsjessalade met peer en geitenkaasbolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een heerlijke perendressing

bereiding
  1. 1

    Rol bolletjes van de geitenkaas, ter grootte van een knikker. Rol ze door de honing en vervolgens door de bieslook. Laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Rooster de cashewnoten in een droge pan met antiaanbaklaag. Bestrooi ze met grof zeezout.

  3. 3

    Maak de dressing. Verwarm de perenstroop in een pannetje, voeg de sherryazijn toe en laat de alcohol verdampen op een zacht vuurtje (3 minuten). Laat afkoelen en voeg de mosterd en de notenolie toe.

  4. 4

    Snij de radijzen in partjes en de peer in fijne reepjes.

  5. 5

    Spoel de kropsla, zwier droog en trek in stukken. Meng met de radijsjes, peer, cashewnoten en geitenkaasballetjes. Serveer de salade met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rol bolletjes van de geitenkaas, ter grootte van een knikker. Rol ze door de honing en vervolgens door de bieslook. Laat opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Rooster de cashewnoten in een droge pan met antiaanbaklaag. Bestrooi ze met grof zeezout.

  3. 3

    Maak de dressing. Verwarm de perenstroop in een pannetje, voeg de sherryazijn toe en laat de alcohol verdampen op een zacht vuurtje (3 minuten). Laat afkoelen en voeg de mosterd en de notenolie toe.

  4. 4

    Snij de radijzen in partjes en de peer in fijne reepjes.

  5. 5

    Spoel de kropsla, zwier droog en trek in stukken. Meng met de radijsjes, peer, cashewnoten en geitenkaasballetjes. Serveer de salade met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.