Tomatensalade met geroosterde citroen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tomatensalade met geroosterde citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de citroen in fijne schijfjes. Kook de schijfjes twee minuten in kokend water om de bitterheid weg te nemen. 

  2. 2

    Laat de citroen uitlekken en dep droog. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de schijfjes citroen op een bakplaat en besprenkel met salie, suiker en olijfolie. Rooster 15 tot 20 minuten tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng in een kom 1 el olijfolie de granaatappelmelasse, het vierkruidenpoeder, peper en zout. 

  4. 4

    Meng in een slakom de tomaten, de citroen, de rode ui en verse kruiden. Besprenkel met dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de citroen in fijne schijfjes. Kook de schijfjes twee minuten in kokend water om de bitterheid weg te nemen. 

  2. 2

    Laat de citroen uitlekken en dep droog. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de schijfjes citroen op een bakplaat en besprenkel met salie, suiker en olijfolie. Rooster 15 tot 20 minuten tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen.

  3. 3

    Maak de dressing. Meng in een kom 1 el olijfolie de granaatappelmelasse, het vierkruidenpoeder, peper en zout. 

  4. 4

    Meng in een slakom de tomaten, de citroen, de rode ui en verse kruiden. Besprenkel met dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.