Lekker Shop Shop

Tomatensalade met geroosterde citroen

Zo maak je ‘t
  1. Snij de citroen in fijne schijfjes. Kook de schijfjes twee minuten in kokend water om de bitterheid weg te nemen. 

  2. Laat de citroen uitlekken en dep droog. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de schijfjes citroen op een bakplaat en besprenkel met salie, suiker en olijfolie. Rooster 15 tot 20 minuten tot ze mooi gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen.

  3. Maak de dressing. Meng in een kom 1 el olijfolie de granaatappelmelasse, het vierkruidenpoeder, peper en zout. 

  4. Meng in een slakom de tomaten, de citroen, de rode ui en verse kruiden. Besprenkel met dressing.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Basilicumhummus

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Hummus van zongedroogde tomaten

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kruidenhummus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Rodebietenhummus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Wintertabouleh met bloemkool, zoete aardappel en appel