Recept

Aardbeienconfituur

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Spoel de aardbeien, dep ze droog. Verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in stukjes van gelijke grootte.

 2. 2

  Doe de aardbeien in een ruime kookpot met dikke bodem. Meng ze met de suiker en laat minstens 1 uur trekken.

 3. 3

  Doe het citroensap erbij en breng alles aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur, en daarna nog 4 minuten op hoog vuur. Roer voortdurend met een houten lepel.

 4. 4

  Schep met een schuimspaan het schuim van de confituur.

 5. 5

  Doe de stollingstest: laat een druppel hete confituur op het koude bordje vallen en hou het schuin. Als de druppel meteen stolt is de confituur klaar. Als hij vloeibaar blijft, moet je 'm langer koken.

 6. 6

  Doe de hete confituur in gesteriliseerde potjes. Maak de randen goed schoon alvorens de potjes te sluiten. Gebruikte je potjes met schroefdeksel, laat ze dan ondersteboven afkoelen, zo  trekken ze vacuüm.

 7. TIP

 8. 7

  We gebruiken geleisuiker omdat aardbeien van zichzelf weinig pectine bevatten: geleisuiker bevat pectinepoeder en zorgt ervoor dat de confituur beter bindt. Wil je toch liever confituur maken met gewone suiker, gebruik dan ook 1 kg suiker op 1 kg fruit, maar laat de confituur langer doorkoken - minstens 20 minuten. Wat ook helpt, is een geraspte appel toevoegen aan de aardbeien. Appels bevatten veel pectine. De geraspte appel smelt helemaal weg tijdens het koken van het fruit.

  Wil je confituur maken zonder suiker? Klik dan hier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardbeienconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!