Kefte met rodepaprikadip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kefte met rodepaprikadip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

     Maak de dip. Verwarm de oven voor op 179°C. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Blaker de paprika's zwart boven het gasvuur (of met een bunzenbrandertje). Ontvel de paprika's, strooi er de sjalot en knoflook over en besprenkel met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven. Mix fijn en laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de abrikozen fijn. Meng het lamsgehakt met de abrikozen, de couscous en de harissa en rol tot kleine worstjes.

  3. 3

    Laat een grillpan goed heet worden en gril de worstjes. Ze mogen nog rosé zijn. Serveer de kefte met de rodepaprikadip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

     Maak de dip. Verwarm de oven voor op 179°C. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Blaker de paprika's zwart boven het gasvuur (of met een bunzenbrandertje). Ontvel de paprika's, strooi er de sjalot en knoflook over en besprenkel met olijfolie. Zet 30 minuten in de oven. Mix fijn en laat afkoelen.

  2. 2

    Snij de abrikozen fijn. Meng het lamsgehakt met de abrikozen, de couscous en de harissa en rol tot kleine worstjes.

  3. 3

    Laat een grillpan goed heet worden en gril de worstjes. Ze mogen nog rosé zijn. Serveer de kefte met de rodepaprikadip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.